2012. október 29., hétfő

Málta 2012.10.26. - 1. nap - CIRKEWWA



Az indulás előtti nap kicsit sűrűre sikerült, délután Hendikep futóverseny volt, melynek az eredményeit még fel kellett dolgozni és megosztani az érdekeltekkel. A pakolást sem kapkodtam el, így valamikor hajnali 3 után kerültem ágyba. Az indulásra időben elkészültem, Gabi ás Timi jöttek értem és együtt mentünk ki Kaposfüredre. Bepakolás után egy könnyű szendvics reggeli és kávé a strukimnál és indulás Budapestre. 

Míg felértünk, ismerkedés Máltával egy útifilm segítségével. A pesti irodánál letettük a kocsit, itt találkoztunk Zolcsival, aki a következő napokban a társam lesz. A repülőtérre taxival jutottunk ki, ahol összejött a 11 fős kis csapat. Nekem két kis táskába sikerült becsomagolnom, a sporttáska feladásra került, de olyan kicsire zsugorfóliázták, hogy el is neveztem kisgömböcnek. Az esőkabátom a kocsiban maradt, így Máltán az eső kizárva! A csekkolásra volt vagy 2 óránk, amit sörözgetve, shoppingolva éltünk túl. 

A gépünk egy A320-as, mi Zolival a hátsó sorban foglaltunk helyet a büfé mellett, aminek plusz szendvics és ital volt az előnye. Felhős időben szálltunk fel, és útközben sem nagyon láttuk a napot, mivel a felhők felett is felhők voltak, de a 2 órás út vége felé, Szicília felett kisütött a nap és a földet és a tengert is megláttuk. Landolás Máltán, az idő csak kicsit borús, de 20 fok feletti a hőmérséklet. 

Az első benyomások jók, tiszta, rendezett ország. A szállodába vezető úton idegenvezetésünk is volt, átbuszoztuk a szigetet és az esti szürkületben ismerkedtünk a nevezetes városkákkal, a közlekedés furcsaságaival. Hallottuk, hogy vadászati szezon van és azt találgattuk, vajon mire vadásznak? Nálunk védett, vonuló énekesmadarakra??? 

A szállodánk a sziget csücskén, Cirkewwa-ban, a Paradise Bay Hotel szép, 4 csillagos, a szobák elfoglalása után hatalmas vacsora, szó szerint végigettük a svédasztalt. Kicsit megéheztünk. Utána séta a kikötőbe némi ásványvíz vétel reményében, de már minden zárva volt. Akik a reggeli futásra ígérkeztek, kicsit módosítottak, hogy holnap talán mégsem kelnének korán, majd este futnak. Ez milyen hozzáállás? J A szobákban játék, nevetgélés, anekdotázás, iszogatás, amíg bírtuk. De elfáradt a csapat a nagy utazásban, így eltettük magunkat másnapra.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése